Varför välja produkter från Wetality?

När det gäller hampaprodukter så är det mycket viktigt att alla växtens egenskaper och aktiva ämnen bevaras. Det spelar även stor roll var den odlas eftersom hampaplantan har en förmåga att ta upp föroreningar ifrån jorden den odlas i. Renheten är därför viktig eftersom man inte vill att kroppen ska slösa energi på att göra sig av med eventuella föroreningar. Därför är det viktigt att hampan odlas på rätt ställe och därefter skördas och behandlas på ett sätt som bevarar alla de 120 aktiva substanserna i plantan.  

Hampan odlas i subalpina områden

Hampan som använd till Wetalitys hampaolja odlas i subalpina områden i Slovenien där klimatförhållandena för att odla industrihampa är bäst i världen. I de områden där vår hampa är odlad är jorden mycket mineralrik, och plantorna får optimalt med sol och vatten vilket ger dem de bästa förutsättningarna. Hampa som vuxit i detta område innehåller en mängd olika vitaminer, mineraler, proteiner, antioxidanter och essentiella fettsyror.

100% Ekologisk

I det här området har inga giftiga kemikalier någonsin använts i jorden. Hampan har annars en tendens att suga upp även skadliga ämnen ur jorden och därför är det viktigt att plantan odlas i jordar med så bra markförutsättningar som möjligt. Wetalitys hampaolja är 100% ekologisk. 

GMP-certifikat

En GMP-certifiering står för (Good Manufacturing Practices), vilket är en garanti för att produkten har tillverkats under ordentliga förhållanden. Det kallas i Sverige för God Tillverkningsed. Detta är en stämpel som är väldigt svår att få och med minsta svängningar i kvalitet kommer företaget att stängas ned.

Skördat för hand

Wetalitys hampaprodukter skördas försiktigt för hand för att bevara så många aktiva ingredienser som möjligt.

Utvunnet med CO2 

Hampaolja kan framställas genom flera olika metoder. Två av de vanligaste metoderna för att extrahera hampaolja är genom användning av alkohol eller olja. Detta är dock långt ifrån de bästa och renaste metoderna.

Lyckligtvis har flera företag påbörjat en metod där oljor tillverkas genom en särskild CO2-extraktion. Efter skörd av cannabisplantan använder de en särskilt kritisk CO2-extraktionsprocess för att producera hampaoljor av renare kvalitet.

CBD extraheras försiktigt med hjälp av CO2 från den luft som vi andas in. Växtmaterialet kyles under högt tryck skapat av CO2 och på detta sätt extraheras CBD-oljan. Metoden kallas superkritisk CO2 och är ganska dyr att använda, men det ger de renaste produkterna och högsta kvaliteten på hampaolja. Vi tror verkligen att det är värt pengarna. Denna process är även mer miljövänlig och hållbar än t.ex. alkoholutvinning.

Wetalitys olja är CO2-extraherad. Det är den mest skonsamma utvinningsmetoden som behåller alla aktiva substanser, i jämförelse med extrakt av till exempel alkohol eller uppvärmd olja. Vi behåller därför alla aktiva substanser intakta. 

MCT-accelerator

MCT-olja (Medium-chain triglycerides) utvinns av kokosolja. MCT-acceleratorn tillåter oljan att absorberas snabbt och med 100% effekt i kroppens celler. 

Testresultat 

För att få tillförlitliga testresultat ser vi till att vår tillverkare ger oss analys- och kvalitetssäkringsdokument från tredjeparts testlaboratorier. Prover skickas regelbundet för fysiska, kemiska och mikrobiologiska laboratorietester. Våra produkter är fria från bekämpningsmedel, herbicider och toxiner. Testresultaten kan hittas på Wetalitys hemsida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *